ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Magnum Workshop 2017

Magnum Workshop 2017

ELÉG KÖZEL VAGY? KERÜLJ KÖZELEBB, HOGY JELEN LÉGY!
A Robert Capa Kortárs Fotográfia Központ és a Magnum Photos fotóügynökség ismét Magnum Workshopot szervez Budapesten profi fotográfusoknak 2017. szeptember 25. és 29. napjai között.

Magnum Photos 2007 óta rendez nemzetközi szinten 4-5 napos intenzív workshopokat. Az elismert Magnum fotográfusok vezette műhelymunka résztvevői magas színvonalú, gyakorlat-orientált képzés keretében fejleszthetik fotográfiai készségeiket.

Capa Központtal szervezett workshopon a Magnum Photos által válogatott résztvevők két, 10-12 fős csoportja a fotóügynökség két kiváló fotográfusával Antoine D’Agataval és Matt Blackkel dolgozik együtt, s kap visszajelzést munkáival kapcsolatban 5 napon át. A kül- és beltéri helyszíneken zajló fotográfiai feladatok, valamint elemző- és szerkesztő-munkák végén a résztvevők egy záróesemény keretében prezentálják a program során készített alkotásaikat.

A workshop részleteiről ide kattintva olvashat.

 

CAPA KÖZPONT ÖSZTÖNDÍJ

A Magnum Workshophoz kapcsolódóan a magyar fotográfia lehetőségeinek fejlesztése mellett elkötelezett Capa Központ egy egyedülálló ösztöndíjprogramot is útjára indított, s a Budapest Portfolio Review konzultáció keretében 6 fotográfus a Capa Központ támogatásával részvételt nyert a workshopon. (A workshopra alapvetően a Magnum Photos ügynökségen keresztül lehet jelentkezni, a részvételi díj 950 euró. Az ösztöndíjas fotográfusok teljes adminisztrációját a Capa Központ intézi.)

A BudapestPortfolio Review hazai és nemzetközi szakemberekből álló zsűrije az alábbi hat fotográfusnak ítélte oda 2017. április 9-én a Capa Központ ösztöndíját, amely térítésmentes részvételt biztosít a szeptember 25-29. közötti, budapesti Magnum Photos Workshopon:

BÁCSI Róbert László
BIELIK István
FÁTYOL Viola
FICSÓR Zsolt
LADOCSI András
SZOMBAT Éva

A workshop záróeseményeként a résztvevők nyilvános prezentáció formájában mutatják be a műhelymunka során készített műveiket, továbbá a két kiváló Magnum fotós is beszél munkájáról.