ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Múzeumok Éjszakája a Capa Központban

Múzeumok Éjszakája a Capa Központban

2021. június 26-án, szombaton, a Múzeumok Éjszakája napján meghosszabbított nyitvatartással (11 és 23 óra között) és extra programokkal várjuk látogatóinkat!

Szívesen támogatod a Capa Központot? Váltsd meg a Múzeumok Éjszakája karszalagodat a Capa Központban, és kezdd nálunk a múzeumlátogatást!

Programok

Kiállítás-megtekintés zenekísérettel
Időpont: 2021. június 26., 15:00 – 18:00
Helyszín: Capa Központ – 8F Galéria

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnázium hallgatói és tanárai pop-up előadása a Capa Központ 8F Galéria kiállítóterénél – szaxofon, szóló- és kamaradarabok.

Közreműködnek: Bakó Noémi, Havasi Kristóf, Magyary Timót (BBZSZ), Daradics Flórián, Nagy Zsófia, Susovich Szilárd, Katona Szilárd, Vincze Marcell (LFZE)

Műsor: szólóművek a barokktól a kortársig (Bach, Piazzolla, Geiss, stb.)
Szaxofonegyüttes átiratok (Dukas, Gounod) és eredeti művek (Parnell, Ito) nyolc szaxofonra

A BBZSZ és LFZE szaxofon tanszakának közös műsorán a hallgatóság néhány ismert és kevésbé ismert művet is meghallgathat. Elhangzik majd néhány tétel Bach C-dúr csellószvitjéből és két részlet a száz éve született Astor Piazzolla Tango-Etűdjei közül, viszont a hallgatóság megismerkedhet olyan “klasszikus” szaxofon művel is, mint a Bonneau Caprice vagy Lauba Balafon c. kompozíciója, illetve azt is meghallgathatja, hogy milyen darabokat komponálnak korunk szaxofonosai, mint például a francia Philippe Geiss, a horvát Gordan Tudor, vag az osztrák Gerald Preinfalk. Az utolsó blokkban a szaxofonegyüttes előadásában felcsendülnek majd Dukas fanfárja és részlet Charles Gounod kis szimfóniájából, illetve a könnyedebb hangvételű Parnell Persiflage illetve egy Csajkovszkij-motívumokra írt parafrázis japán zeneszerző, Yasuhide Ito tollából.

 

Július Gyula: Fényfrottázsok – Tárlatvezetés a művésszel
Időpont: 2021. június 26., 18:00
Helyszín: Capa Központ – 8F Galéria

Július Gyula: Fényfrottázsok

 

André Kertész Szigetbecsének ajándékozott képei – kiállításmegnyitó
Időpont: 2021. június 26., 19:00 
Helyszín: Capa Központ

André Kertész Szigetbecsének ajándékozott képei

 

Kurátori tárlatvezetés az alkotóval Szalontai Ábel Csillagöböl című kiállításán
Időpont: 2021. június 26., 20:00 
Helyszín: Capa Központ – Project Room

Szalontai Ábel: Csillagöböl

Beavató tárlatvezetés a Gyógyír kiállításban szereplő fotográfusokkal
Időpont: 2021. június 26., 21:00 
Helyszín: Capa Központ

GYÓGYÍR

Múzeumok Éjszakája karszalaggal és védettségi igazolás bemutatásával az összes kiállítás és program ingyenesen látogatható.