ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Pár-beszéd

Pár-beszéd

Január 11-én a Pár-beszéd vendége: Csőre Gábor, Jászai Mari-díjas színművész.

„Egy, csak egy legény van talpon a vidéken,

Meddig a szem ellát puszta földön, égen;” (Arany János: Toldi)

Csőre Gábor, Jászai Mari-díjas színművész egyik legjelentősebb alakításában Arany János Toldiját, az elismerésért és megbecsülésért küzdő fiú lebilincselő kalandjait eleveníti meg a Pesti Színházban. A látványos díszletet nélkülöző előadást az élőzene és a különleges vizuális effektek igazi mai történetté varázsolják: a hang kortárs, miközben a sorok az eredetiek. A darab összes szerepét egyszerre alakító Csőre Gábor egy pillanat alatt alakul át Lajos királlyá, a gonosz Györggyé, a fiait sirató özveggyé vagy akár a saját anyjává.

Csőre Gábort 1993-ban vették fel a Színház- és Filmművészeti Egyetemre Marton László osztályába, de már igen fiatalon megismerkedett a színházzal. Előbb a Rádió Gyermekstúdiójában, majd az Ascher Oszkár Színpadon, a Nemzeti Színház Stúdiójában, illetve a Bodnár Sándor Drámai Akadémián tanult. A színművészetis diploma megszerzése után, 1997-ben azonnal a Vígszínházhoz szerződött, 2016 óta szabadúszó színész. Több rádiójátékban szerepelt, számos hanglemezfelvétel köthető a nevéhez, és az egyik legtöbbet foglalkoztatott szinkronszínész. Munkáját számos díjjal jutalmazták:

Ruttkai Éva-emlékgyűrű (2002, 2014)

Hegedűs Gyula-emlékgyűrű (2004, 2014)

“A kiscsillag is csillag”-díj (2010)
Roboz Imre Művészeti Emlékdíj (2013)
Ajtay Andor-emlékdíj (2014)
Jászai Mari-díj (2016)

csore-gabor
Fotó: Nagy Ágnes

A Capa Központ PÁR-BESZÉD című beszélgető-sorozatának célja, hogy a kulturális élet legkülönbözőbb helyszíneiről érkező vendégeket szólaltasson meg. A műsor különlegessége, hogy a műsorvezető pár házaspár, és időnként a meghívottak is.

Célunk nem az, hogy olyan információkat tudjunk meg az élő beszélgetés során, melyek mindannyiunk számára könnyen elérhetőek az internet világában, sokkal inkább benyomásokat, őszinte hitvallásokat szeretnénk a vendégektől megtudni. Természetesen fontosnak tartjuk, hogy a fotóművészet helyet kapjon ezeken az alkalmakon, ezért minden egyes meghívottól várunk egy kedvenc fényképet, melyről ő beszámol, mesél róla, elmondja, hogy számára ez miért fontos. Ugyanakkor mi is választunk számára egy szerintünk rá jellemző képet.

A műsor állandó része a játék, melybe igyekszünk bevonni a nézőket is, természetesen nem tolakodó módon. Ezeknek az alkalmaknak elengedhetetlen része, hogy a spontaneitás és a természetesség legyen az elsődleges. Az aktuálpolitikát ugyan szeretnénk távol tartani, de közéleti kérdésektől nem zárkózhatunk el, hiszen több éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy a politikának köszönhetően már a kulturális élet szereplői sem találják egymással a hangot, megosztott lett ez a része is az országnak. A politikai senki földjén egyre többen gyülekeznek, akik szeretnének egymáshoz közeledni, mi pedig hisszük, hogy ezek az alkalmak hasznosak lehetnek arra is, hogy újra összetalálkozzanak ezek a szereplők, és elkezdjenek egymással újra párbeszédet folytatni. (Gergely Éva és Doncsev András)

Helyszín: Capa Központ
Az esemény időpontja: 2017. január 11, 18:00

A belépés díjtalan.