ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Pictorial Collective: Petőfi utcák népe – tárlatvezetés az alkotókkal és Virágvölgyi István kurátorral

Pictorial Collective: Petőfi utcák népe – tárlatvezetés az alkotókkal és Virágvölgyi István kurátorral

2023. július 26-án, szerdán, 17 órától a Pictorial Collective: Petőfi utcák népe – Szubjektív fotós látlelet a magyar társadalomról című kiállításban tartanak ingyenes tárlatvezetést az alkotók, valamint Virágvölgyi István kurátor.

Kocsér © Pictorial Collective / Hirling Bálint

Kiállító fotográfusok : Bácsi Róbert László, Bődey János, Hirling Bálint, Mohai Balázs, Móricz-Sabján Simon †, Pályi Zsófia, Stiller Ákos, Urbán Ádám és Végh László, a Pictorial Collective tagjai

A születése óta eltelt két évszázadban divat volt azon töprengeni, mit gondolna ma Petőfi. Mi inkább arra voltunk kíváncsiak, hogy ha most indulna vándorútjára, vajon mit látna: Hogyan élnek ma a magyarok?

Petőfiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon, ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk. A Pictorial Collective dokumentarista fotós kollektíva kilenc tagja a Petőfi utcák 266 ezer lakóját fotózta az elmúlt másfél évben. A képeiken kirajzolódó, határon túlra is átnyúló képzeletbeli Petőfi utca a mai magyar társadalomról ad szubjektív látleletet.

Időpont: 2023. július 26., szerda, 17:00 Helyszín: Capa Központ
Az esemény ingyenesen látogatható.

Pictorial Collective: Petőfi utcák népe – Szubjektív fotós látlelet a magyar társadalomról