ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Pillanatképek Robert Capa életéből

Pillanatképek Robert Capa életéből

2021. augusztus 13-án, pénteken, 19 órától a szentgyörgyvári Margó Fesztiválon mutatjuk be a Pillanatképek Robert Capa életéből című zenés felolvasó-színházi estet.

Fotó: Adorjáni Bálint © Csorba Márta

Pillanatképek Robert Capa életéből
A Capa Központ zenés felolvasó-színházi estje – a világhírű fotóriporter szerepében Adorjáni Bálint, közreműködik Szőke Barna és Boros Levente (The Qualitons)

Mivel töltötte legszívesebben szabad óráit Robert Capa? Milyen bohém és veszélyes kalandokba keveredett a második világháború alatt? Milyen előnyökkel járt és milyen problémákat okozott magyar származása? Hogyan írt a fényképezésről, amikor éppen elege volt belőle?

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ 2022-ben nyíló állandó Capa-kiállításához kapcsolódó programként mutatja be a Robert Capa személyes és szakmai életéből felvillantó zenés felolvasó-színházi estet: Adorjáni Bálint színész ad elő szövegrészleteket a Capa által és a róla írt könyvekből, a zenei betéteket Szőke Barna és Boros Levente, a The Qualitons együttes tagjai szerezték és adják elő.

Az előadás egyedi formában mutatja be a Friedmann Endreként Budapesten született Robert Capa életművét, az előadást kísérő vetítés pedig további elmerülésre invitálja a nézőket a világhírű haditudósító világába.

Időpont: 2021. augusztus 13., péntek, 19 óra
Helyszín: Margó Fesztivál | Szentgyörgyvár, Kultúrház
A program a Margó Fesztiválra érvényes jeggyel vagy bérlettel látogatható.

További jegyinformációk: tixa.hu/margofeszt2021