ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Somorjai Balázs: Panelvilág – alkotói tárlatvezetéssel egybekötött katalógusbemutató

Somorjai Balázs: Panelvilág – alkotói tárlatvezetéssel egybekötött katalógusbemutató

2023. június 3-án, szombaton 17 órától Somorjai Balázs: Panelvilág című kiállításához kapcsolódó tárlatvezetéssel egybekötött katalógusbemutatót tartunk a Capa Központ 8F Galériájában. A katalógust Pfisztner Gábor mutatja be.

Somorjai Balázs: Dotty, neurológus, e-sport közvetítő. Két nappal az esküvője után mondta fel a lakás tulajdonosa az albérletüket.

1 millió 656 ezer. Ennyi embert élt a 2011-es népszámlálás adatai szerint bő egy évtizede panellakásokban… minden hatodik itthoni magyar. Én voltam az egyik hatodik.” – írja Somorjai Balázs.

Ebből a személyes indíttatásból készült Panelvilág című fotósorozata portrék és enteriörök különös egybeszövése. A beszélgetéseken alapuló, átgondolt, majd megrendezett és bevilágított térben készült képek a személyiség több oldalát és a privát teret együtt, illetve azok egymásra hatását is megjelenítik. A megrendezettség és a fényhatások lehetőséget teremtenek a fontos mozzanatok kiemelésére és sűrítésére. Az így létrehozott erőteljes színvilág is komoly szerepet kap a bemutatott személyről szóló állítás képi megfogalmazásában.

A széria egyes darabjai önmagukban is értelmezhetőek, de valójában együtt képesek annak a különös, szerethető sokféleségnek a bemutatásra, ami a fotósorozat célja.

 Csizek Gabriella kurátor

Időpont: 2023. június 3., szombat, 17:00 Helyszín: Capa Központ, 8F Galéria
Az eseményen való részvétel ingyenes.