ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Szakmai tájékoztató nap

Szakmai tájékoztató nap

A Magnum Workshophoz és a Capa Portfolio Review-hoz kapcsolódóan április 12-én egy ingyenes, szakmai előkészítő napot tartunk, amelynek keretében tapasztalt szakemberek előadás és gyakorlati képzés formájában adnak tippeket, tanácsokat a konzultációhoz, valamint általában a sikeres fotográfiai portfólió és bemutatkozás módjaihoz.

A Capa Központ fontosnak tartja, hogy minél több magyar fotográfus vegyen részt hazai és nemzetközi programokban, ezért a Magnum Workshophoz (2014. május 28. – június 1.) kapcsolódóan, illetve az ösztöndíjas helyek elnyerését jelentő a portfólió konzultációt (2014. április 26.) megelőzően egy szakmai napot tartunk, mely folyamán tapasztalt szakemberek előadás és gyakorlati képzés formájában adnak tippeket, tanácsokat a konzultációhoz, valamint általában a sikeres fotográfiai portfólió és bemutatkozás módjaihoz, illetve lehetőség adódik kérdések csoportos és egyéni feltételére is. Ez az ingyenes előkészítő nap nem feltétele az ösztöndíj elnyerésének, de ajánlott minden érdeklődő számára, s természetesen várjuk azokat is, akik általában a téma iránt érdeklődnek.

A SZAKMAI TÁJÉKOZTATÓ NAP PROGRAMJA

Interaktív beszélgetés 11:00 – 13:00
Fotográfus, konzulens, kurátor-művészettörténész, marketing szakember beszél és beszélget a résztvevőkkel, s ad tanácsokat azon szempontokról, tapasztalatokról, amelyek egy fotográfus hazai és nemzetközi szinten is értelmezhető bemutatkozásához, megjelenéséhez, jelenlétéhez szükségesek.

Beszélgetőtársak:
Kudász Gábor Arion fotográfus
Petrányi Zsolt művészettörténész
Csizek Gabriella kurátor, konzulens
Lengyel Roland marketingszakember

Gyakorlati bemutató-képzések:

13:30 – 15:30 Adobe Photoshop: tippek, trükkök, a szerkesztőprogram használatát megkönnyítő, hasznos fogások. Előadó: Jakab Zsolt (Fontoló Stúdió) minősített Adobe oktató.
16:00 – 18:00 Prezi: a prezentációkészítő szoftver fotográfusok számára is használható, alkalmazható tulajdonságait, képességeit, trükkjeit bemutató, szemléltető előadás. Előadó: Puklus Péter (fotográfus és head designer; YourPrezi).

(Az előadóteremben egy bemutató-számítógép található, javasoljuk a saját laptop használatát, amennyiben konkrétan is szeretnék nyomon követni az előadást.)

A részvétel regisztrációhoz kötött.
Kérjük, jelezzék részvételi szándékukat a program@capacenter.hu e-mail címen.