ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Tárgyak, történetek – tárlatvezetés Frazon Zsófiával – KÉP-ÉLMÉNY

Tárgyak, történetek – tárlatvezetés Frazon Zsófiával – KÉP-ÉLMÉNY

2019. február 25-én, hétfőn, 18 órától a KÉP-ÉLMÉNY kiállításhoz kapcsolódva tárgyközpontú elemzés keretében járjuk végig a Capa Központ nagy kiállítóterét Frazon Zsófia etnográfus, kurátor, a Néprajzi Múzeum muzeológusa vezetésével.

Fotó: V. R. | KÉP-ÉLMÉNY – Képeslap projekt, 2018

Mit jelent a saját szoba, a személyes élettér és a benne található tárgyak a külső néző számára? Hogy jelennek meg a mindennapi tapasztalatok a fotográfusok képein, és milyen gondolati térbe emeli a képeket egy múzeumi tárgykutatás?

A KÉP-ÉLMÉNY kiállítás a gyermekotthoni gondoskodásban élő növendékek szobáját, valamint legfontosabb hétköznapi tárgyait helyezi a figyelem középpontjába – gyakran a szereplők megmutatása nélkül. A képek nem csupán enteriőrképek és tárgyábrázolások, hanem olyan saját világok, melyekben a rend és a rendezetlenség, a válogatott, tudatosan elhelyezett hétköznapi és személyes tárgyak és a véletlenek jelennek meg és mesélnek a tulajdonosokról. Olyan portrék, melyeket bútorok, könyvek, füzetek, kedvenc plüssök, növények, takarók vagy akár törött deszkalapok rajzolnak meg – az arcok megmutatása nélkül.

Időpont: 2019. február 25., 18 óra
Helyszín: Capa Központ
Az eseményen való részvétel ingyenes.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az esemény 19.30 óráig tart – amennyiben a KÉP-ÉLMÉNY kiállítást egyénileg szeretnék megtekinteni, az esemény előtt tudják megtenni.

https://capacenter.hu/kiallitasok/kep-elmeny/