ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Vadonvilág – Gróf Széchenyi Zsigmond nyomában – Filmvetítés

Vadonvilág – Gróf Széchenyi Zsigmond nyomában – Filmvetítés

2021. november 28-án, vasárnap, 15 órától a Gróf Széchenyi Zsigmond vadász-író fényképei című kiállításhoz kapcsolódva a Vadonvilág – Gróf Széchenyi Zsigmond nyomában című filmet vetítjük. A film vetítésekor a vendégünk lesz Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, a film vezető producere.

1964 januárjában Széchenyi Zsigmond és felesége a magyar kormány megbízásából trófeagyűjtő expedíción vesz részt Kenyában, hogy kiegészítse az 1956-os forradalom idején megsemmisült múzeumi állattár anyagát. Utolsó útinaplójában (Denaturált Afrika) a 30 évvel korábbi kelet-afrikai utazása óta bekövetkezett és az aktuális úton tapasztalt óriási változásokat kritizálja és elemzi ki, megrázó módon eleveníti meg az évtizedek alatt teljesen átalakult kontinenst, az eltűnő vadállományt, a civilizáció térhódítását… A Vadonvilág nemcsak a Kilimandzsáró vidékére kalauzol el, hanem mozaikszerűen feleleveníti a legendás vadász-író-nemesember életének legjelentősebb, olykor a szó legszorosabb értelmében vett sorsdöntő epizódjait az állati és emberi természet útvesztőjében.

Vezető producer: Vida József
Pruducer: Lajos Tamás
Rendező: Lerner János
Dramaturg: Bak Zsuzsanna
Operatőr-vágó: Tóth Zsolt Marcell

vadonvilagfilm.hu

Időpont: 2021. november 28., vasárnap, 15 óra
Helyszín: Capa Központ
A  filmvetésen 1000 Ft-os, kedvezményes  belépőjeggyel lehet részt venni. A belépőjegy ára magában foglalja a kiállítás aznapi megtekintését  is. A belépőjegyek árusítása fél órával a film vetítése előtt kezdődik.
A Capa Központ teljes területén kötelező a maszk viselése. Javasoljuk a kézfertőtlenítő használatát, továbbá kérjük, hogy tartsák a megfelelő szociális távolságot.

Gróf Széchenyi Zsigmond vadász-író fényképei