ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ FOTÓparty – ZAGAR

FOTÓparty – ZAGAR

ZAGAR Audiovisual set feat. Urbanizer
DJ-VJ buli kortárs fotográfusok budapesti képeivel

Zságer Balázs és Bernathy Zsiga egy exkluzív DJ-VJ set keretein belül dolgozzák fel kortárs magyar fotográfusok Budapestről készített képeit a Fotóutca Fesztivál keretein belül. A Budapest Fotográfiai Ösztöndíj nyertes fotósainak a fővárosról készített sorozatai különleges vizuális élményként elevenednek meg, s állóképek helyett mozgalmas animációként jelennek meg a vásznon igényesen válogatott ritmusok kíséretében.

Zságer Balázs (Zagar)

Kezdetben képzőművészeti pályára készült, de a ceruzát és az ecsetet hamarosan felváltotta a zongora. A Zagar zenekar alapítója, több mint tíz éve a hazai elektronikus zenei színtér vezető egyénisége. Dalait számos európai rádió – köztük a brit BBC – játssza rendszeresen. A nevéhez fűződik a külföldön egyik legismertebb magyar dal, a Wings of Love. Színházi és filmzenék is kapcsolódnak a nevéhez – az amerikai CSI helyszínelők című sorozatban is felcsendülnek a számai. DJ fellépéseiben is a kifinomult stílus a vezérlőelv, elegánsan kalandozik különböző elektronikus zenei műfajok között.

zagar_2
zagar_2
zagar_2
zagar_2

Bernathy Zsiga (Urbanizer)

A Képzőművész középiskola és MOME egykori diákja, az Urbanizer VJ csapat alapítója. Már jó ideje a budapesti underground kiemelkedő vizualistája. Mapping vetítések, kiállítások, videoklipek, plakátok jelzik önkifejezési formáit. A zene is nagyon domináns: a munka, az alkotás folyamatos, mert van mit adni, van mit mondani. Márpedig a művész addig nem hallgathat, amíg ezt így érzi.

A Budapest Fotográfiai Ösztöndíj nyertes alkotói:

Benkő Imre: Budapest Blues (2000)
Vancsó Zoltán: Budapesti utcán (2002)
Gárdi Balázs: Betondzsungel (2003)
Dezső Tamás: Józsefváros (2004)
Kudász Gábor Arion: Zöld terület (2005) és egyéb sorozatok
Stalter György: Város a városban (2006)
Simon Márk: Fürdőváros (2007)
Kovalovszky Dániel: Emlékgyár (2008)
Sopronyi Gyula: Lakóparkok (2010)
Hartyányi Norbert: Margitsziget (2011)

A Budapest Pozitív – Tíz éves a Budapest Fotográfiai Ösztöndíj című, a Mai Manó Házban 2011. július 1. és október 2. között megrendezésre kerülő kiállítás szerzői (kurátor: Stenczer Sári).

A DJ-VJ set időpontja: 2014. október 10., péntek 21 óra
Helyszín: Capa Központ, rendezvényterem

A Fotóutca Fesztivál ideje alatt a Capa Központba és a Mai Manó Házba a belépés és a programokon való részvétel ingyenes!
(Kivétel ez alól: a Wim Wenders és Juliano Ribeiro Salgado The Salt of the Earth című filmjének Európai premier előtti vetítése, amelyre belépőjegyet kell váltani.)

A Fotóutca Fesztivál támogatói:

emmi_logo_hirkep

bplogo_hirkep

cafe_logo_hun_JO