ENGLISH
Kezdőlap/ FOTÓparty – DJ Bootsie & VJ Manna Audiovisual Set

FOTÓparty – DJ Bootsie & VJ Manna Audiovisual Set

DJ Bootsie & VJ Manna Audiovisual Set
DJ-VJ buli kortárs fotográfusok budapesti képeivel - Bulizz a ma Budapestjének képeire!

Solymosi Vilmos és Miklós Anna egy exkluzív DJ-VJ set keretein belül dolgozzák fel kortárs magyar fotográfusok Budapestről készített képeit a Fotóutca Fesztiválon. A Capa Központ által 2014-ben elindított, instagram alapú @everydaybudapest projekt keretében felkért fotósok képein különleges vizuális élményként elevenedik meg a mai Budapest, s állóképek helyett mozgalmas animációként jelennek meg a vásznon az ambienttől a bass-en át, érintve a táncos műfajokat is.

DJ Bootsie

DJ Bootsie zenéjével kezdetektől kéz a kézben jár az vizualitás az absztrakció. Az ország egyik legtechnikásabb dj-e 2004 óta már három önálló albumot adott ki, játszott több saját formációban, valamint a Zagar zenekarral. Zenéjének vázát az urbánus hip-hop adja, de sokat merít a magyar kultúrkörből is. Epikus szerkezetű, túlnyomórészt instrumentális számaiban az elektronika, a jazz, a kortárs zene és a népzene elemei erős filmzenei hatásokkal jelennek meg. Szettjeivel a művészet egyéb műfajának világát tette naprakésszé, ő szerezte Rófusz Ferenc Kossuth- és Oscar-díjas animátor és rajzfilmrendező Ticket című filmjének zenéjét, vagy épp a BUÉK című filmét, de készített operaátdolgozást a Magyar Állami Operaház felkérésére is, illetve ő alakította ki a Gombold újra! show teljes zenei arculatát.

 

Az @everydaybudapest fotósai:
Ajpek Orsi
Bódis Krisztián
Csudai Sándor
Hajdú D. András
Hernádi Levente
Hirling Bálint
Kummer János
Kurucz Árpád
Máté Péter
Mudra László
Nándorfi Máté
Pályi Zsófia
Stiller Ákos
Szabó Balázs

csudaisandor1
csudaisandor1
csudaisandor2
csudaisandor2
hlinkazsolt
hlinkazsolt
kummerjanos1
kummerjanos1
kummerjanos2
kummerjanos2

 

A DJ-VJ set időpontja: 2016. április 23., szombat 21 óra
Helyszín: Capa Központ, rendezvényterem

A Fotóutca Fesztivál ideje alatt a Capa Központba és a Mai Manó Házba a belépés és a programokon való részvétel ingyenes!
(Kivétel ez alól: a Mapplethorpe: Look at the Pictures című dokumentumfilm vetítése, melyre belépőjegyet kell váltani a Capa Központ pénztárában.)

A Fotóutca Fesztivál támogatói:

BTF_16_logo_HUN_piros

emmi