ENGLISH
Kezdőlap/ KÉP ÉS KÉPTELENSÉG RITES: interaktív installáció

KÉP ÉS KÉPTELENSÉG RITES: interaktív installáció

Rites

Közösségi videómegosztó csatornákra feltöltött amatőr videókból generált számítógépes kalandjáték

A Rites egy belső nézetű, kísérleti videojáték, ahol a játékos egy YouTube videók alapján felépülő, álomszerű világban barangolhat. Célja, hogy átélhetővé és megismerhetővé tegye az interneten megosztott, amatőr videók kollektív memória jellegét.

 

digital_explorers_2

A felhasznált videók elemei egy kollázsszerű környezetet alkotnak, ahol az egyes alkotóelemek között új kapcsolatok jönnek létre. Útja során a játékos az emlékképszerű környezet főszereplőjévé válik: körülötte generálódik a tér, interakciói befolyásolják a játék menetét, a szituációk elemeiből pedig felépítheti saját emléktotemét.

A hagyományos játékokkal szemben a Rites világában nincsenek meghatározott célok, vagy előre megkomponált narratíva. Ehelyett a megismerés folyamatát, a felfedezés élményét helyezi előtérbe. A felhasználók így az aktív interakciótól egészen a passzív szemlélődésig terjedően számtalan módon vehetnek részt a felfedezésben.

recycling_social_mediav3

Kitchen Budapest

A Kitchen Budapest 2007-ben alakult és a Magyar Telekom támogatásával működik. Csapatunk a design, a művészetek és a technológia területén alkotó tehetséges fiatalokból áll. Saját projektjeink az ő szaktudásuk, csapatmunkájuk és játékos kísérletezésük eredménye.

A KIBU egy olyan nemzetközileg is elismert innovációs labor, ahol játékkal, inkubációval és oktatással segítjük a hazai ötletek szárnyrakapását. Célunk, hogy az ötletre épített értékből, tartalomból és hitelességből hozzunk létre hosszútávon sikeres projekteket. A KIBU csapata azon dolgozik, hogy színes és inspiráló ötletei közül évente többet is ilyen tartós sikerré tudjon kovácsolni. Hogy ötleteink ne csak elméleti síkon, koncepcionálisan működjenek, hanem gazdasági, társadalmi helyzetben megmérettetve is példamutató módon helytálljanak.

kibu-logo-full-2

A program a Fotóutca Fesztivál idején várja az érdeklődőket, hogy bekapcsolódjanak a virtuális világba.
Helyszín: konténertér

A Fotóutca Fesztivál ideje alatt a Capa Központba és a Mai Manó Házba a belépés és a programokon való részvétel ingyenes!
(Kivétel ez alól: a Mapplethorpe: Look at the Pictures című dokumentumfilm vetítése, melyre belépőjegyet kell váltani a Capa Központ pénztárában.)

A Fotóutca Fesztivál támogatói:

BTF_16_logo_HUN_pirosnka_logo_2012

emmi