ENGLISH
Kezdőlap/ Kiállítások/ 36. Magyar Sajtófotó Kiállítás

36. Magyar Sajtófotó Kiállítás

A kiállítás megtekinthető:
2018. 03. 30. – 2018. 05. 13.
minden nap 11 és 19 óra között.
Ünnepnapokon zárva.
Capa Központ
Kurátor: Szigeti Tamás

A 36. Magyar Sajtófotó Kiállítás 2018. március 29-én, csütörtökön, a Magyar Sajtófotó Pályázat díjátadó ünnepségével nyílik meg a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.  A nagyközönség március 30-tól, péntektől láthatja a 2017-es év legjobb, sajtóban megjelent képeit. A kiállítás rendezője Szigeti Tamás fotóriporter. A Capa Központ számos programmal, többek között szakmai beszélgetésekkel és jelnyelvi tárlatvezetéssel várja a látogatókat 2018 május közepéig.

A sajtófotó pályázat a fotóriporteri szakma legnagyobb éves seregszemléje, a nyílt pályázatra amatőr és hivatásos fotográfusok egyarát beküldhették a képeiket. A beérkező pályaműveket évről évre tekintélyes magyar és külföldi szakemberekből álló zsűri bírálta el. A pályázatra 14 kategóriában lehetett képeket, képsorozatokat küldeni, és 2018-ban Mindennapi élet címmel egy új kategória is megjelent.

A 36. Magyar Sajtófotó Pályázat nemzetközi bíráló bizottsága a MÚOSZ Nagydíját Móricz-Sabján Simon fotóriporternek, a Világgazdaság munkatársának ítélte oda, míg az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott André Kertész-nagydíjat Mónus Márton, az MTI/MTVA külső munkatársa kapta.

A pályázat anyagából minden esztendőben Az év fotói címmel összefoglaló kiadvány jelenik meg, amely a kiállítás helyszínén megvásárolható.

https://capacenter.hu
https://36.sajto-foto.hu