ENGLISH
Kezdőlap/ Kiállítások/ Bilak Krystyna: Komplement

Bilak Krystyna: Komplement

A kiállítás megtekinthető:
2019. október 3-án 11 és 19 óra között ingyenesen,
2019. október 4-én 11 és 21 óra között, 2019. október 5-én és 6-án 11 és 19 óra között az eseményre váltott belépőjeggyel. További információk alább.
Helyszín: Art Market Budapest, P103 stand – Millenáris D épület (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16.)
Kurátor: Gellér Judit

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ az Art Market Budapesten mutatja be a Budapest Portfolio Review 2019 fődíját elnyerő Bilak Krystyna Komplement című fotósorozatát.

Bilak Krystyna képrejtvények mintájára készülő sorozata az érzékelésünket, a kombinálókészségünket teszi próbára.

A manuálisan készített látványok képi rébuszokként működnek, melyekben az emberi test játssza a központi szerepet. Helyzetjelző elemekként az egymásba fonódó kezek, karok, lábak, a félig feltűnő arcok, tekintetek, a szekvenciákként megjelenő pózok, mozdulatok, gesztusok jelenthetnek kulcsot a képtalányok megfejtéséhez. Az illúziókeltő képek csak hosszasabb megfigyelés után, az apró, (ön) leleplező részletek és kombinációk kikövetkeztetésekor érthetők meg.

Bilak Krystyna Komplement című sorozata a fotografikus képek működési módjait kérdőjelezi meg. Képelméleti kérdéseket vet fel, egyszerre reflektálva a fotók megjelenési módjára és dekódolási lehetőségeire, miközben vizsgálódásainak eredményként szemet és elmét mozgató játékra, felfedezésre invitálja a nézőt. (Gellér Judit kurátor)

Bilak Krystyna: Komplement, 2019 © Bilak Krystyna
Bilak Krystyna: Komplement, 2019 © Bilak Krystyna
Bilak Krystyna: Komplement, 2019 © Bilak Krystyna
Bilak Krystyna: Komplement, 2019 © Bilak Krystyna
Bilak Krystyna: Komplement, 2019 © Bilak Krystyna
Bilak Krystyna: Komplement, 2019 © Bilak Krystyna
Bilak Krystyna: Komplement, 2019 © Bilak Krystyna
Bilak Krystyna: Komplement, 2019 © Bilak Krystyna

Bilak Krystyna 1993-ban született Munkácson. 2017-ben szerzett alapfokú (BA) diplomát a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar Fotográfia szakán, majd 2019-ben mesterdiplomát a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Fotográfia MA képzésén. Tagja a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának és a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesületnek. 2017-ben elnyerte a Magyar Fotóművészek Szövetsége ösztöndíját. Munkáit 2013 óta rendszeresen mutatja be csoportos és egyéni kiállításokon. Budapesten él és dolgozik. Komplement című sorozata a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Fotográfia mesterképzésének 2019-es diplomakiállítására készült (Témavezető: Máté Gábor, Konzulensek: Puklus Péter és Kudász Gábor Arion).

 

Budapest Portfolio Review

A Capa Központ elkötelezett a magyar fotográfia lehetőségeinek fejlesztése iránt, és ezért fontosnak tartja, hogy minél több magyar fotográfus vegyen részt hazai és nemzetközi programokban. Ezzel a szándékkal rendezte meg 2019. április 12. és 13. között negyedik alkalommal a Budapest Portfolio Review portfólió konzultációt. A szakmai esemény célja, hogy a résztvevők neves hazai és külföldi szakemberekkel konzultáljanak képeikről, visszajelzéseket kapjanak és megmérettessenek. A konzulensek a magyar és nemzetközi fotográfus szakma elismert képviselői (alkotóművészek, galeristák, művészettörténészek, rangos intézmények, ügynökségek, fesztiválok, szervezetek vezetői és munkatársai).

BPR 2019

 

Art Market Budapest

A 2011-ben létrejött Art Market Budapest nemzetközi kortárs képzőművészeti vásár olyan egyedülálló művészeti kompozíciót mutat be Európa kulturális szempontból egyik legizgalmasabb régiójában és városában, amely kiemelten kezeli az újszerű, inspiráló művészeti tartalmakat, a jövő épp most felemelkedő sztárjait, olyan friss művészeti inspirációkra épít, amelyek épp annyira táplálkozhatnak a feltörekvő régiók – kiemelten a posztkommunista kelet-európai országok –, mint a fejlett Nyugat új, progresszív generációjának művészetéből vagy más kontinensek Európában még kevéssé felfedezett művészeti választékából. Az Art Market Budapest iránti jelentős nemzetközi érdeklődés, az eddig 5 kontinens több mint 40 országból érkezett kiállítók és az évente növekvő, 30.000 körüli látogatót számláló nemzetközi közönség egyértelművé tette, hogy a művészeti világnak és a széles közönségnek egyaránt igénye van egy ilyen különleges művészeti platformra, amely friss impulzusokkal szolgál mind az európai, mind a globális művészeti színtér számára.

Jegyárak az Art Market Budapesten