ENGLISH
Kezdőlap/ Kiállítások/ FÁTYOL VIOLA – Budapest Portfolio Review 2017 fődíjasa

FÁTYOL VIOLA – Budapest Portfolio Review 2017 fődíjasa

A kiállítás megtekinthető: 2017. október 12-15. között
Art Market Budapest, Capa Központ stand (P103), Millenáris Kulturális Központ, D épület, Budapest
A vásár látogatása ingyenes.
Nyitva tartás:
október 12. csütörtök: 11:00-20:00
október 13. péntek: 11:00-22:00
október 14. szombat: 11:00-20:00
október 15. vasárnap: 11:00-20:00


Az idei Art Market Budapesten a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ standján Fátyol Viola: Ha van szíved, neked is fáj, amit velem tettél című kiállítása tekinthető meg, aki a Capa Központban 2017 tavaszán megrendezett Budapest Portfolio Review fődíjasaként nyerte el az egyéni kiállítás lehetőségét.

Fotó: Fátyol Viola: Ha van szíved, neked is fáj, amit velem tettél

A Capa Központ elkötelezett a magyar fotográfia lehetőségeinek fejlesztése iránt, ezért fontosnak tartja, hogy minél több magyar fotográfus vegyen részt hazai és nemzetközi programokban. A 2017-ben, második alkalommal megrendezett Budapest Portfolio Review konzulensei Fátyol Violának ítélték a legjobb portfolióért járó díjat és ezzel az önálló kiállítási lehetőséget az Art Market Budapesten, a Capa Központ standján.

Fotó: Fátyol Viola: Ha van szíved, neked is fáj, amit velem tettél

Fátyol Viola évek óta dolgozik a Vámospércsi Népdalkör tagjaival. Ahogy a munkakapcsolat hamar egymást támogató viszonnyá, baráti csoporttá vált, úgy alakult át maga a fotósorozat is.  „Az évek alatt formálódó, dokumentarista hagyományokból építkező fotósorozat, a kórus tagjainak mindennapjait megörökítő képek fokozatosan bővültek az újabb elemekkel. Az egyedi portrék az éneklés pillanataiban készültek, így nehezen dönthető el, hogy drámai vagy boldog érzéseket, netán egyhangúságot tükröznek-e, halotti portrékként, esetleg szentképekként értelmezzük-e őket.” (Részlet a kurátori szövegből.)

Fotó: Fátyol Viola: Ha van szíved, neked is fáj, amit velem tettél

Fátyol Viola: Ha van szíved, neked is fáj, amit velem tettél című sorozatával 2016-ban elnyerte a Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíjat. A díjnyertes sorozat teljességében a 2017. október 19-én nyíló egyéni kiállításon lesz látható a Capa Központ Project Room termében.