ENGLISH
Kezdőlap/ Kiállítások/ Koleszár Adél – New Routes of Faith

Koleszár Adél – New Routes of Faith

Koleszár Adél 2015-ben a Capa Központ által szervezett Budapest Portfolio Review keretében elnyerte a legjobb portfolióért járó díjat, ennek köszönhetően lehetőséget kapott egy egyéni kiállításra az Art Market Budapest 2016 rendezvényén. Koleszár Adél New Routes of Faith című sorozata a Capa Központ szervezésének köszönhetően jelenleg a pozsonyi fotóhónap keretében az Open Gallery kiállítóterében is megtekinthető.

Koleszár Adél fotóin az erőszakot és a kényszerű szociális izolációt vizsgálja, azt hogy ezek állandó elszenvedése hogyan alakítja át az egyént és az őt körülvevő társadalmi struktúrákat.

„Munkáimban olyan távoli eseményeket és valóságokat hozok közelebb a nézőhöz, melyekről legfeljebb a sajtó szűrőjén keresztül értesülhet. Szeretném, hogy látható­vá váljon, hogy ezek az ellentmondásos karakterek, melyek rengeteg előítéletet szülnek bennünk, valójában egy brutális társadalmi és politikai rendszer szülöttei. Célom, hogy intim közelségből, őszinte, bírálatoktól mentesen láttathassam és dokumentálhassam ezeket a sorsokat, a kiszolgáltatottságot és reménytelenséget, melyet a mindennapjaikban megtapasztalnak.”

A kiállított munkák egy része a New Routes of Faith című első önálló kiállításán (Supermarket Gallery, 2015) volt látható, a másik részük most kerül először bemutatásra.

adel-koleszar-alicia-ciudad-juarez-mexico-2015_web

Koleszár Adél 2013-ban alkotói ösztöníjjal érkezett Mexikóba, majd New Routes of Faith sorozatát a londoni Idestap és a Magnum Foundation támogatásával készítette el. 2015-ben megnyerte a Budapest Portfolio Review-t melynek díjaként a Capa Központ standján láthatóak a munkái. 2016 nyarán képit a Discovery szekció kiállítójaként bemutatták a Lodzi fotófesztiválon, valamint könyvét jelölték az Unseen Dummy Awards-ra Amsterdamban. Munkáit több hazai és nemzetközi platform publikálta, többek között a Foam Amsterdam, a Vice, a Fotografia Magazine, a Der Grief, és a Fotóművészet.