ENGLISH
Kezdőlap/ Kiállítások/ Portrait of Humanity 2020

Portrait of Humanity 2020

A kiállítás ingyenesen megtekinthető:
2020. szeptember 4. – október 10.
Hétfő–szombat: 9–19 óra
Vasárnap és ünnepnapokon zárva.
Capa Központ – 8F Galéria
Kurátor: Virágvölgyi István

Antoine Veling: Márk 5:28, Sydney, Ausztrália © Antoine Veling/Portrait of Humanity

A Portrait of Humanity 2020 (Az emberiség portréja 2020) pályázat nyertes fotográfiáit bemutató kiállítás azzal a céllal született, hogy megmutassa, több dolog köt össze bennünket, mint ami elválaszt egymástól.

A 2020-as év különösen nehéz kihívások elé állította a nemzetközi közösséget. Ezekben a napokban, talán jobban, mint bármikor korábban, erőt meríthetünk abból, ami emberré tesz minket: az élet univerzális megnyilvánulásaiból, amelyek tanúsítják, hogy végül is mindannyian egy anyagból vagyunk. Remény. Bátorság. Elmélyülés. A talpra állás időszakai. Az első üdvözlő szavak. A végső búcsú. És minden, ami a kettő között történik.

A British Journal of Photography kiadója, az 1854 Media hirdette meg a Portrait of Humanity 2020 nyílt fotópályázatot, amely lehetőséget nyújt a fotográfusoknak megmutatni, hogy mit jelent embernek lenni ebben a zaklatott korban. A világ vezető intézményeiben dolgozó fotószerkesztőkből, kurátorokból és fesztiválrendezőkből álló zsűri harminc képet és három sorozatot választott ki győztesként a több ezer pályaműből, hogy összeállhasson az itt látható kiállítás.

A Portrait of Humanity 2020 történetek gazdag tárházát vonultatja fel a világ minden tájáról: ott van például Eric Demer portréja Greta Thunbergről, aki éppen Kanada történelmének legnagyobb demonstráló tömegét szólítja meg; Marie Hald önszeretetet és önelfogadást ünneplő fotográfiája a pozitív testképért küzdő aktivista, Martéról; a Mirja Maria Thiel által megragadott, szenvedéllyel teli, bensőséges pillanat a hatvan éve házas pár életéből; vagy Snezhana von Büdingen sorozata a kislányból nővé válás korszakában járó tizenkilenc éves, Down-szindrómás Sofie-ról.

Végső soron a nyertes munkák bensőséges módon ragadják meg a Portrait of Humanity mozgalom legfőbb értékeit: az egyén fontosságát, a közösség erejét és az összefogás jelentőségét.

Ez a tárlat a Portrait of Humanity 2020 nemzetközi vándorkiállítás egyik állomása. A Portrait of Humanity 2020 kiállítás a Capa Központ mellett megtekinthető lesz a haidarábádi Indiai Fotófesztiválon, a Clear Channel reklámfelületein világszerte, valamint az űrben is a Sent Into Space együttműködésével.

A Portrait of Humanity 2021 pályázatot már kiírták! Mutasd meg az emberiség portréját, ahogy te látod! Beadási határidő: 2020. október 22. portraitofhumanity.co

Francesco Merlini: Akodessawa #01, Lomé, Togo © Francesco Merlini/Portrait of Humanity
Francesco Merlini: Akodessawa #01, Lomé, Togo © Francesco Merlini/Portrait of Humanity
Michael Novotny: Az eszkimó férfi, Ittoqqortoormiit, Északkelet-Grönland © Michael Novotny/Portrait of Humanity
Michael Novotny: Az eszkimó férfi, Ittoqqortoormiit, Északkelet-Grönland © Michael Novotny/Portrait of Humanity
Lena Bushart: Anya és lánya Berlin, Németország © Lena Bushart/Portrait of Humanity
Lena Bushart: Anya és lánya Berlin, Németország © Lena Bushart/Portrait of Humanity

A kiállítás a British Journal of Photography magazin kiadója, az 1854 Media szakmai együttműködésével valósul meg.

Itt tudhat meg többet a három éve futó pályázatról: portraitofhumanity.co