ENGLISH
Kezdőlap/ A kiállításról írták

A kiállításról írták

Kép és képtelenség címmel november 17-én nyílt meg a Capa Központ és a Kitchen Budapest közös interaktív kiállítása.

RTL Klub
Virtuális világ a belváros közepén

designboom
„kitchen budapest creates an interactive universe with imagining vision”

Index
„…Videojátékot már láttak, de amit a Capa Központban találunk, az egészen más, sokkal kreatívabb és meglepőbb felhasználása a minket körülvevő hightechnek.”

Fidelio
Pillantás a jövőbe – interjú Nemes Attila kulturális közvetítővel, a Kép és képtelenség című kiállítás kurátorával

Marketing Morzsák
„Külön jó hír, amitől igazán interaktív lesz a kiállítás, az az, hogy az installációk mindegyike kipróbálható, így a Kép és képtelenség látogatói egyszerre lehetnek felhasználók és a technológiai újítások nyitott szemlélői.”

VS.hu
„…őrületesen izgalmas időket élünk és ehhez kapcsolódik, hogy a Capa Központ Kép és képtelenség című kiállítását mindenképpen látniuk kell.”

Player.hu
„Google Glass, Oculus Rift és társaik. Ez az első kortárs technológiákat bemutató interaktív kiállítás. Ütni fog!”

ARTNEWS.HU
„…a látogatókkal folytatott beszélgetésekből kiindulva is kijelenthető, hogy egyértelműen lenyűgöző és mindenképpen hiánypótló ez a kiállítás.”

Mno.hu
Időkapu a Capa Központban – interjú Nemes Attilával, a kiállítás kurátorával

abysan.com
A Virtuális Valóság már a spájzban! – videóriport

Magyar Hírlap
„A technika immár lehetőséget ad arra, hogy egy szemüveg segítségével bejárható legyen a tenger mélye, mintha ott lenne az ember”

Prae.hu
„A Nemes Attila – Boros Judit – Kiss László kurátor hármas jó munkát végzett. Lélegzetelállító, közel háromórányi élménydömpinget zúdítanak a látogató nyakába. A kiállítás élményeivel gazdagabban elmondható, hogy a jövő már a jelen.”

SF portal
„A kiállítás szervezői láthatóan nem túloztak, amikor az új technikák bemutatásáról és interaktivitásról beszéltek. Külön pluszpontot érdemelnek a teremőrök, akik segítenek a technika alkalmazásában, beszélgetnek, sőt akár Kinect teniszpartnernek is lelkesek, ha épp arra van szükség. Ez bizony sokat dob a kiállítás egyébként sem kicsi élményén.”

 mno.hu
„Az újdonságokat rögtön kisajátító független alkotók dicsérete is ez a kiállítás, ahol a nézőnek lehetősége van virtuális kisállat-simogatásra, megelevenedő magazincímlapok böngészésére, vagy éppen a kezével hangokat gyűrni.”

Hg.hu
A 10 legjobb program az év utolsó napjaira