ENGLISH
Kezdőlap/ Fotográfia itt és most 2.0 – A magyar fotográfia helyzetéről

Fotográfia itt és most 2.0 – A magyar fotográfia helyzetéről

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ 2023-ban 10 éves lesz! Ebből az alkalomból 2023 novemberében egy átfogó, kétnapos konferenciát szervez a magyar fotográfia elmúlt 10 évéről és aktuális helyzetéről.

A Fotográfia itt és most 2.0 – a magyar fotográfia helyzetéről című konferencia áttekintést kíván nyújtani a magyar fotográfia jelenlegi helyzetéről, bemutatva az elmúlt években a művészetben, az alkalmazott területeken, az intézményrendszerben és az elméleti diskurzusban történt változásokat is.

Az előadások, szakmai viták, kerekasztal-beszélgetések kiindulópontját a hasonló címmel, 2009-ben megszervezett előadássorozat adja: Fotográfia itt és most – Fotográfia a kép korszakában, szervezők: Csoszó Gabriella (fotóművész), Csizek Gabriella (kurátor, Magyar Fotográfusok Háza–Mai Manó Ház), Pfisztner Gábor (műkritikus).

Az előadók részben az akkor elhangzottakra reflektálnak, másrészt az azóta eltelt időben történt változásokat teszik elemzésük tárgyává.

A konferencia tárgyalja a fotográfia formálódó szerepét és annak környezetét: a társadalomtudományban, a technológiában, a gazdaságban, a politikában, a kultúrpolitikában végbement változásokat. Az előadók, valamint a beszélgetések résztvevői a fotográfia jelenlegi helyzetét a társadalom- és kultúrakritikai elméleti és alkotói gyakorlatokkal összefüggésben vizsgálják.

További információkkal rendszeresen jelentkezünk!