ENGLISH
Kezdőlap/ MAGNUM WORKSHOP

MAGNUM WORKSHOP

ELÉG KÖZEL VAGY? KERÜLJ KÖZELEBB, HOGY JELEN LÉGY! A Robert Capa Kortárs Fotográfia Központ és a Magnum Photos fotóügynökség első alkalommal szervez Magyarországon Magnum Workshopot profi fotográfusoknak 2014. május 28. – június 1. között.

A Magnum Photos 2007 óta rendez nemzetközi szinten 4-5 napos intenzív workshopokat. Az elismert Magnum fotográfusok vezette műhelymunka résztvevői magas színvonalú, gyakorlat-orientált képzés keretében fejleszthetik fotográfiai készségeiket.

A Capa Központtal szervezett workshopon a Magnum Photos által válogatott résztvevők két, 10-12 fős csoportja a fotóügynökség két kiváló fotográfusával Ian Berry-vel és Chris Steele-Perkins-vel dolgozik együtt, s kap visszajelzést munkáival kapcsolatban 5 napon át. A kül- és beltéri helyszíneken zajló fotográfiai feladatok, valamint elemző- és szerkesztő-munkák végén a résztvevők egy záróesemény keretében prezentálják a program során készített alkotásaikat. Az egyedülálló szakmai fejlődés mellett egy, a munkája alapján kiválasztott résztvevő a workshop végén megjelenési lehetőséget is nyer a British Journal of Photography-ban.

A workshop részleteiről ide kattintva olvashat.

CAPA KÖZPONT ÖSZTÖNDÍJ

A Magnum Workshophoz kapcsolódóan a magyar fotográfia lehetőségeinek fejlesztése mellett elkötelezett Capa Központ egy egyedülálló ösztöndíjprogramot is útjára indított, melynek keretében 5 fotográfus a Capa Központ támogatásával részvételt nyert a workshopon. (A workshopra alapvetően a Magnum Photos ügynökségen keresztül lehet jelentkezni, a részvételi díj 950 euró. Az ösztöndíjas fotográfusok teljes adminisztrációját a Capa Központ intézi.)

A Capa Portfolio Review hazai és nemzetközi szakemberekből álló zsűrije az alábbi öt fotográfusnak ítélte oda április 26-án a Capa Központ ösztöndíját, amely térítésmentes részvételt biztosít a május 28. és június 1. közötti, budapesti Magnum Photos Workshopon:

Hajdú D. András
Hirling Bálint
Kállai Márton
Pályi Zsófia
Urbán Ádám

A zsűri továbbá kiemelt dicséretben részesítette Bácsi Róbert Lászlót és Sióréti Gábort.

Köszönjük a konzulensek kiváló munkáját, s gratulálunk a konzultáció összes résztvevőjének a színvonalas szerepléshez.