ENGLISH
Kezdőlap/ Capa+/ Capa-járat – Amszterdam

Capa-járat – Amszterdam

A Capa Központ pályázatot hirdet a World Press Photo sajtófotó pályázat díjazottjainak tiszteletére tartott, amszterdami Awards Days programsorozatra való kiutazásra. A Capa Központ elkötelezett a magyar fotográfia lehetőségeinek fejlesztése mellett, ezért öt fő részvételét teszi lehetővé a rangos szakmai eseményen.

Az amszterdami Capa-járat résztvevőit pályázati úton választjuk ki. A pályázatra megalapozott tudással rendelkező, aktív professzionális fotóriporterek, képszerkesztők és fotórovat-vezetők, azaz a sajtófotózás területén dolgozók jelentkezését várjuk. A Capa Központ öt résztvevő utaztatását és a World Press Photo Awards Days szakmai programjaira szóló belépést biztosítja. Az utazás minden további költsége, így a szállás, az étkezés, a biztosítás stb. a résztvevőket terheli.

WPPh_hirkep
WPPh / Hollandse Hoogte / Michael Kooren

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy az úton való részvételhez szükséges az angol nyelv társalgási szintű ismerete. A résztvevőktől az utazást követően beszámolót várunk.

A World Press Photo hagyományosan Amszterdamban ünnepli meg a világ legrangosabb sajtófotó pályázatán díjazott fotográfusokat. Az úgynevezett Awards Days keretében többek között szakmai programokon, előadásokon, valamint az ünnepélyes díjkiosztón vehetnek részt az érdeklődők, miközben a pályázaton díjazott fotográfusok önálló prezentációit is megtekinthetik. További információ a fesztivál honlapján.

(World Press Photo Awards Days from World Press Photo on Vimeo)

2015-ben április 24-25. között rendezik meg az Awards Days rendezvénysorozatát, így az amszterdami Capa-járat április 23-án indul és április 26-án ér vissza Budapestre.

A pályázatokat 2015. március 22-én éjfélig az info@capacenter.hu e-mail címre várjuk.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

• a JELENTKEZŐ NEVÉT
• ELÉRHETŐSÉGÉT (e-mail, mobiltelefon stb.)
• maximum 1 oldalas ÉLETRAJZOT/RESUMÉT (lehetőség szerint netes megjelenés feltüntetésével)
• egy minimum 10, maximum 30 képből álló PORTFÓLIÓT közepes felbontásban, jpg vagy pdf fájlformátumban (címmel, leírással)
– képszerkesztők esetében a portfólió helyett elfogadunk 5-10 olyan tetszőleges referenciát, amely jól érzékelteti a szerkesztői munkáját
– fotórovat-vezetők esetében a portfólió helyett elfogadunk egy maximum 1 oldalas leírást, amelyben kifejti vezetői munkaköreit, komolyabb szakmai eredményeit
• egy ½-1 oldalas LEÍRÁST arról, hogy miért tartja szakmailag fontosnak az úton való részvételt
• valamint egy rövid NYILATKOZATOT arról, hogy legalább társalgási szinten beszéli az angol nyelvet (amennyiben van erről bizonyítványa, úgy ennek típusát)

A beküldött anyagokat a Capa Központ által felkért szakemberek válogatják és ennek alapján áll össze a kiutazók végleges névsora.

Az út a World Press Photo Alapítvánnyal együttműködésben valósul meg.
WPPh_logo2_hirkep