ENGLISH
Kezdőlap/ Capa+/ Capa-nagydíjhoz kapcsolódó pályázat átalakításának tervei

Capa-nagydíjhoz kapcsolódó pályázat átalakításának tervei

Közzétesszük a Capa-nagydíjhoz kapcsolódó pályázat átalakításának korábban már ismertetett terveit, hogy a szakma tagjai megoszthassák velünk a díjjal kapcsolatos visszajelzéseiket az év végéig.

A Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíj egy még fiatal díj, melynek a 2014-es alapítása óta eltelt két évben folyamatosan kaptunk visszajelzéseket a díjjal és a hozzá kapcsolódó pályázattal kapcsolatban. Az ösztöndíjakat, nagydíjakat elnyerőket és a zsűrik tagjait pedig több alkalommal felkértük, hogy észrevételeiket osszák meg velünk, hogy jobbá tehessük a díj odaítélésének folyamatát. Mindezeket a jobbító javaslatokat összegezve és figyelembe véve már a Capa-nagydíj második évében finomítottunk a pályázati kiíráson, de jövőre a pályázat lebonyolítását nagyobb arányban érintő változtatást tervezünk.

Legfőbb változásként a díj féléves periódusról egyévesre áll majd át, kiállítás keretében zajlik majd a nagydíjas kiválasztása és ehhez kapcsolódóan az ösztöndíj finanszírozása is változik, valamint a pályázati anyagoknak nem kell majd publikálatlannak lenniük. A részletek PDF formájában tölthetők le erre a linkre kattintva.

A szakmai észrevételeket, javaslatokat Virágvölgyi István, a Capa-nagydíj titkára a  istvan.viragvolgyi@capacenter.hu e-mail címre várja 2016. december 31-ig.