ENGLISH
Kezdőlap/ Capa+/ CAPAZINE – LET’S PLAY!

CAPAZINE – LET’S PLAY!

2018-ban indul a Capa Központ nemzetközi tapasztalatokon alapuló, tematikus fotós periodikája, a CAPAZINE!

A CAPAZINE a Capa Központ nemzetközi tapasztalatokon alapuló, tematikus számokból álló fotós periodikája. A lapszámok létrehozását minden esetben egy minimum féléves csoportos workshop előzi meg, a műhelymunka vezetőivel és meghívott előadókkal. Célunk, hogy az elkészült kiadvánnyal a legtöbb európai fotósrendezvényen, fesztiválon megjelenjünk.

A műhelymunkában résztvevő alkotók és elméleti szakemberek közös gondolkodással, tervezéssel és kísérletezéssel hoznak létre egy olyan többfunkciós kiadványt, amely egyszerre töltheti be a folyóirat, a plakát és a sokszorosított műtárgy funkcióit. A tematikus számok tartalmának előkészítésekor az adott témát elméleti és gyakorlati szempontból is vizsgáljuk: az elméleti szakemberek a teoretikus alapot biztosító írásokat és a résztvevő művészek munkáit elemezve szakszövegeket írnak, a fotográfusok pedig az adott téma mentén készítik el a CAPAZINE-ben megjelenő alkotásaikat.

Az első szám címe LET’S PLAY!, központi témája a „taktikák”, amelyhez elsősorban Lev Manovich: A mindennapi (média)élet gyakorlata című írása szolgál teoretikus alapul.

Meghívott előadók:
Gerhes Gábor
fotográfus, képzőművész, egyetemi óraadó (Budapesti Metropolitan Egyetem)
Csatlós Judit kulturális antropológus, művészeti író, kurátor (Kassák Múzeum)

A műhelymunka vezetői:
Gellér Judit kurátor, Capa Központ
Mucsi Emese kurátor, Capa Központ

 

 

A CAPAZINE LET’S PLAY! című első számának tervezett megjelenése 2018. szeptember.