ENGLISH
Kezdőlap/ Capa+/ Európai Fotográfiai Platform

Európai Fotográfiai Platform

Az Európai Fotográfiai Platform (European Photography Platform, EPP – munkacím) egy olyan, az Európai Bizottság által támogatott együttműködés, melynek keretében tizenegy európai ország tizenegy fotográfiai intézménye működik együtt.

A platform egyik fő célja feltörekvő tehetségek felfedezése és a nemzetközi fotográfiai életbe, különös tekintettel a műtárgypiacra való bevezetése. Ehhez a projektkoordinátoron kívüli tíz intézmény 5-5 feltörekvő alkotót választ ki a 2018-as év első felében, akik munkái bemutatásra kerülnek a projekt honlapján és a hozzá kapcsolódó kommunikációs anyagokban. Emellett a projekt kurátorai által kiválasztott művek – a projekt többi partnere által kiválasztott 5-5 alkotó munkái mellett – szerepelnek majd az idei Unseen Fesztivál és Vásár keretében megrendezett csoportos kiállításon Amszterdamban, szeptember 21–23. között. Az alkotók is részt vesznek az Unseen keretében számukra rendezett szakmai rendezvényeken. Mindezek költségeit a projekten keresztül a Capa Központ finanszírozza annak az öt tehetséges alkotónak, akiket a Budapest Portfolio Review keretében választanak majd ki.

A projektben együttműködő intézmények: Fondazione Camera, Fotofestiwal Lódz, British Journal of Photography, Photo Romania, PHotoEspaña, Hamburgi Fotótriennálé, Photo Ireland, FoMu, C/O Berlin, Villa Noailles Hyères és az Unseen.


Forrás: EPP/Japp Scheeren