ENGLISH
Kezdőlap/ Capa+/ FUTURES nyílt pályázat – magyar tehetségek 2021

FUTURES nyílt pályázat – magyar tehetségek 2021

A Capa Központ a FUTURES platform együttműködő intézményeként meghirdeti a FUTURES magyar tehetségek 2021 nyílt pályázatot, melynek keretében öt alkotót választ ki az európai fotográfiai platformban való idei részvételre.

A 2017-ben elstartolt FUTURES platform célja, hogy felhívja a figyelmet Európa tehetséges, feltörekvő fotográfusaira. Az Európai Unió Kreatív Európa programjának társfinanszírozásában megvalósuló projekt alkotási és megjelenési lehetőséget, valamint mobilitást biztosít az évről évre, Európa vezető művészeti intézményei által kiválasztott több száz alkotó számára. A projekt 15 intézmény együttműködésében valósul meg, a Capa Központ mellett tagja még a British Journal of Photography (UK), The Calvert Journal (UK), CAMERA – Centro Italiano per la Fotografia (IT), Copenhagen Photo Festival (SW), Hyères Festival (FR), FOMU (BE), Fotofestiwal Łódź (PL), PHotoESPAÑA (ES), PhotoIreland (IR), Photo Romania Festival (RO), Eurokleis (IT), Tbilisi Photo Festival (GE), Triennial of Photography Hamburg (DE) és a Void (GR). A Futures platformról bővebben a Capa Központ honlapjának aloldalán és közvetlenül a Futures platform honlapján lehet tájékozódni.

A FUTURES platform tehetségei minden év második felében találkoznak egy európai fotográfiai esemény keretében, ahol sokrétű szakmai program és bemutatkozási lehetőség várja őket, a Capa Központ pedig az Art Market Budapesten jelentkezik a FUTURES tehetségek munkáit bemutató projekttel.

A pályázatra való jelentkezés díjtalan és nyílt minden magyar állampolgárságú vagy magyarországi székhelyű fotográfus számára, tehát a külföldön tevékenykedő magyar és a Magyarországon dolgozó külföldi alkotók számára is. A FUTURES platform olyan feltörekvő tehetségeket kíván tömöríteni, akik szakmai pályájuk elején tartanak és a nemzetközi színtéren még nem ismertek, azaz még nem volt még egyéni kiállításuk külföldön és nem nyertek díjat neves nemzetközi fotográfiai pályázaton. Feltétel a kommunikációs szintű angol nyelvtudás. Javasoljuk a korábbi években kiválasztott alkotók munkásságának megismerését: 2018, 2019, 2020.

 

A FUTURES pályázat beadásának határideje: 2021. március 14. éjfél. A döntésről minden pályázót legkésőbb március végéig értesítünk.

Jelentkezni a következő dokumentumok feltöltésével/beküldésével lehet:

-alapadatok megadása a jelentkező e-mailben:
-név, telefonszám, e-mail cím, honlap/Instagram stb. cím vagy PDF fájlban
-magyar és angol nyelvű szakmai önéletrajz, amelynek része egy rövid szöveges összefoglaló is E/3-ban megfogalmazva, vagy PDF fájlban
-magyar és angol nyelven kb. 20-30 képből összeállított portfólió, amelyben a legújabb, aktuálisan készülő projekt kap nagyobb hangsúlyt (a korábbi munkákhoz elfogadunk linkeket is), PDF fájlban (legfeljebb 5 MB)

 

A pályázatokat nyolc tagú szakmai zsűri bírálja el, melynek tagjai:

-Barakonyi Szabolcs fotóművész
-Csizek Gabriella, a Capa Központ kurátora
-Gellér Judit, a Capa Központ kurátora
-Gőbölyös Luca DLA habil képzőművész, egyetemi oktató
-Mucsi Emese, a Capa Központ kurátora
-Oltai Kata kurátor, művészettörténész
-Opitz Tomas, a TOBE Galéria vezetője
-Virágvölgyi István, a Capa Központ kurátora

 

Jelentkezés az alábbi linken:

https://capacenter.hu/futures-europai-fotografiai-platform-palyazat-2021-jelentkezes/

 

További információ: Lugosi Blanka blanka.lugosi@capacenter.hu