ENGLISH
Kezdőlap/ Capa+/ Hajdu Tamás Keleti tükör című tárlata a FotoIstanbul Fesztiválon

Hajdu Tamás Keleti tükör című tárlata a FotoIstanbul Fesztiválon

A 2016. október 1–30. között megrendezett FotoIstanbul Nemzetközi Fesztivál kiemelt fókuszába kerül Magyarország, így André Kertész képei mellett Kudász Gábor Arion Capa-nagydíjjal elismert Human című sorozatát és Hajdu Tamás Keleti tükör című tárlatát is megismerheti a közönség.

A falakról festék mállik, egy letűnt rendszer gépjárműi szétszerelve állnak a háttérben, miközben egy zavarodott kutya sétál előttük, mint egy kísértet a havon. Az egész egy rothadó szürreális festmény része…

Mindig van valaki, aki átfest egy csorba falat, és a romos autócsodákat újakra alakítja. Röviden, a barkácsolókban még mindig van egy kis fantázia.

Sorozatom kelet-európai szomszédságom mindennapjait ábrázolja: a darabok egy bomló létezés magasságát és mélypontját fedik fel. A fényképek megmutatják a hely kettős természetét: a laissez-faire hozzáállás és a sorsán erősen változtatni akaró attitűd furcsa keveredését.

— Hajdu Tamás

© Hajdu Tamás
© Hajdu Tamás
© Hajdu Tamás
© Hajdu Tamás
© Hajdu Tamás
© Hajdu Tamás
© Hajdu Tamás
© Hajdu Tamás
© Hajdu Tamás
© Hajdu Tamás

Hajdu Tamás Attila fotográfus 1976-ban született az erdélyi Szilágysomlyón. Jelenleg állatorvosként dolgozik Nagybányán. Szerepelt a Sony Photography Awards 2013-as shortlistjén, 2015-ben pedig a LensCulture Awards finalistája volt a most bemutatott sorozatával. Képei több kiállításon szerepeltek, így például a New York-i Photoville-en a Feature Shoot válogatásában, vagy a Spotlight Romania kiállításon a hágai GEMAK-ban. Emellett munkáit több nemzetközi magazin és újság publikálta, így például a Punctum, a Practical Photography, a Vice, a Lenscratch, a Feature Shoot, a The Independent, a La Repubblica és a The Guardian.

További információ:
http://www.fotoistanbul.org
http://www.isztambul.balassiintezet.hu

 

logok02