ENGLISH
Kezdőlap/ Ösztöndíjas helyek a Magnum Workshopra

Ösztöndíjas helyek a Magnum Workshopra

A Capa Központ és a Magnum Photos fotóügynökség első alkalommal szervez Magyarországon Magnum Workshopot profi fotográfusoknak 2014. május 28. – június 1. között. A workshophoz kapcsolódóan a Capa Központ egy egyedülálló ösztöndíjprogramot is útjára indít, melynek keretében 5 fotográfus intézményünk támogatásával vehet részt a workshopon. Kiválasztásuk a Capa Központ által meghirdetett Capa Portfolio Review portfólió konzultáció keretében történik. Regisztrálni a program@capacenter.hu e-mail címen lehet 2014. április 6-án éjfélig.

MAGNUM WORKSHOP BUDAPESTEN

A Robert Capa Kortárs Fotográfia Központ és a Magnum Photos fotóügynökség első alkalommal szervez Magyarországon Magnum Workshopot profi fotográfusoknak 2014. május 28. – június 1. között.

A Magnum Photos 2007 óta rendez nemzetközi szinten 4-5 napos intenzív workshopokat. Az elismert Magnum fotográfusok vezette műhelymunka résztvevői magas színvonalú, gyakorlat-orientált képzés keretében fejleszthetik fotográfiai készségeiket.

A Capa Központtal szervezett workshopon a Magnum Photos által válogatott résztvevők két, 10-12 fős csoportja a fotóügynökség két kiváló fotográfusával Ian Berry-vel és Chris Steele-Perkins-vel dolgozik együtt, s kap visszajelzést munkáival kapcsolatban 5 napon át. A kül- és beltéri helyszíneken zajló fotográfiai feladatok, valamint elemző- és szerkesztő-munkák végén a résztvevők egy záróesemény keretében prezentálják a program során készített alkotásaikat. Az egyedülálló szakmai fejlődés mellett egy, a munkája alapján kiválasztott résztvevő a workshop végén megjelenési lehetőséget is nyer a British Journal of Photography-ban.

CAPA KÖZPONT ÖSZTÖNDÍJ

A Magnum Workshophoz kapcsolódóan a magyar fotográfia lehetőségeinek fejlesztése mellett elkötelezett Capa Központ egy egyedülálló ösztöndíjprogramot is útjára indít, melynek keretében 5 fotográfus a Capa Központ támogatásával részvételt nyer a workshopon. (A workshopra alapvetően a Magnum Photos ügynökségen keresztül lehet jelentkezni, a részvételi díj 950 EUR. A Capa Központ ösztöndíját elnyerő fotográfusok teljes adminisztrációját a Központ intézi.)

Az ösztöndíjra megalapozott tudással rendelkező, aktív professzionális fotográfusok jelentkezését várjuk. Kiválasztásuk a Capa Központ által meghirdetett Capa Portfolio Review portfólió konzultáció keretében történik. (Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a workshopon való részvételhez szükséges az angol nyelv társalgási szintű ismerete.)

A Capa Portfolio Review időpontja: 2014. április 26. 10:00 – 18:00
Helyszín: Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ

A nemzetközi szakemberekből álló konzulensek névsorával és további információkkal hamarosan jelentkezünk.

A részvétel előzetes regisztrációhoz, valamint egyszeri, 5000 Ft-os részvételi díj befizetéséhez kötött.

Regisztrálni a program@capacenter.hu e-mail címen lehet 2014. április 6-án éjfélig.

A regisztrációhoz kérjük, küldje el e-mailben:
– a JELENTKEZŐ NEVÉT;
– ELÉRHETŐSÉGÉT (e-mail, telefon);
– max. 1 oldalas ÉLETRAJZOT/RESUMÉT (netes megjelenés feltüntetésével);
– 6-10 db JPG/JPEG formátumú MINTAKÉPET közepes felbontásban (címmel, leírással);
– valamint egy magyar és/vagy angol nyelven írt, max. 100-300 szó hosszúságú MŰVÉSZI HITVALLÁS/ARTIST STATEMENT leírást.

A beküldött anyagokat a Capa Központ által felkért szakemberek előválogatják és ennek alapján áll össze a portfólió konzultáción résztvevők végleges névsora.

A részvételi díj befizetéséről a jelentkezést visszaigazoló e-mailben adunk tájékoztatást.