ENGLISH
Kezdőlap/ Parallel Intersection Budapest 2019 – Showcase kiállítás

Parallel Intersection Budapest 2019 – Showcase kiállítás

A Parallel Intersection Budapest 2019 kiállításon a 2019-ben, a PARALLEL projekt harmadik ciklusába beválogatott alkotók portfólióikat a Showcase című tárlaton prezentálják poszterszerű, egységes formában a Capa Központ Project Room termében.

A kiállító művészek az absztrakció eszközével vonják be a nézőt a folyamatos egyensúlykeresés világába és a hétköznapok folyását kifejező, korlátok közé szorított időbe. Olyan pillanatok jelennek meg előttünk, amelyek kizárólag azért léteznek, hogy aláhúzzák az emberi drámát és ezáltal megvilágítsák létezésünk lényegét, költői tartalommal töltve meg a mindennapi életet.

A munkákból időnként hideg, rejtett erőszak sugárzik. Máskor zavarba ejtő szépség bontakozik ki a szemünk előtt. Az alkotások ellenállhatatlan képi ereje a kiállítás kompakt természetével összefonódva tovább bonyolítja a sokszintű jelentés befogadását.

Az eredmények olyan mértékben dekonstruáltak, ami jelentéseltolódáshoz vezet és számos értelmezési lehetőség előtt nyit utat. A művészek az esztétika kihangsúlyozásával, szabályok, valamint a kihagyás, elfogadás és elutasítás eszközének alkalmazásával mesteri módon teremtik meg az intenzív személyes pillanatokat, egyre belsőbb körökbe csalogatva a befogadót.

Ami először puszta vágyakozásnak tűnik, a mesteri kéz hatására hirtelen átvált a bujaság nyelvezetére, csupán az érzetét hagyva hátra annak, ami lehetett volna, magával hozva egy új, magasabb egység hajnalát. Ahogy a gondos és kritikus gyakorlaton átszűrve újrahangolják a finom áthallásokat, az emberi állapot sötétségéhez írott himnusz hangjai tovább zengenek a nézőben. (Virágvölgyi István kurátor)

© Anna Siggelkow
© Anna Siggelkow
© Cian Burke
© Cian Burke
© Domonkos Varga
© Domonkos Varga
© Georgs Avetisjans
© Georgs Avetisjans
© Jordi Barreras
© Jordi Barreras
© Shelli Weiler
© Shelli Weiler
© Theo Ellison
© Theo Ellison
© Yushi Li
© Yushi Li

Kiállító művészek: Anka Gregorczyk (PL), Anna Siggelkow (DE), Carola Lampe (DE), Caroline Kolkman (NL), Cecilie Nicoline Rasmussen (DK), Cian Burke (IE), David Barreiro (ES), Diego Ballestrasse (AR), Domonkos Varga (HU), Elsa Gregersdotter (SE), George Selley (UK), Georgs Avetisjans (LV), Gustavo Balbela (BR), Indrė Urbonaitė (LT), Joachim Bøgedal (DK/SE), Johanna Karjalainen (FI), Jordi Barreras (ES), Joshua Tarplin (US), Jošt Dolinšek (SI), Margherita Muriti (IT), Negar Yaghmaian (IR), Sara Perovic (HR), Sara Wu (TW), Shelli Weiler (US), Simone Sapienza (IT), Søren Lilholt (DK), Theo Ellison (UK), Vitaliy Galanzha (UA), Yushi Li (CN), Yuxin Jiang (CN)

Parallel Intersection Budapest 2019