ENGLISH
image desc

Robert Capa, a tudósító

Állandó kiállítás a Capa Központban, mely nyitvatartási időben bármikor megtekinthető.

Az egyedülálló tárlat a sorozatból mintegy 138 – köztük számos ikonikussá vált – fényképet bemutatva a fotográfus életének fontosabb állomásait tárja a látogató elé, az életmű által meghatározott témák szerinti feldolgozásban. Robert Capa munkássága azért fontos, mert képeivel és hozzáállásával mély hatást gyakorolt a közönségre, örökre megváltoztatta a fotóriporteri szakma normáit és hozzájárult a történelem megértéséhez és az emlékezéshez.

image desc

A felejtés csele. Válogatás André Kertész polaroidjaiból

Kiállítás megtekinthető: 2024. július 3. – szeptember 1.
Kedd–péntek: 13 – 18 óra
Szombat–vasárnap: 10 – 18 óra

A Magyar Nemzeti Múzeum André Kertész 130 című kiállítássorozatát záró tárlat A felejtés csele. Válogatás André Kertész polaroidjaiból címmel nyílik a kerek születésnapon a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban. A kiállításon negyven, az 1970-es és 80-as években készített polaroidképet mutatunk be a 2021-ben New Yorkból vásárolt anyagból.

image desc

Melegh Noémi Napsugár – Így láthatsz meg engemet*

A kiállítás megtekinthető: 2024. június 12. – szeptember 8.

Melegh Noémi Napsugár 1990-ben született Budapesten, jelenleg a telex.hu hírportál főállású fotóriportere. Bár gimnazista kora óta érdekli a fotózás, közgazdaságtani diplomáinak megszerzését követően évekig egészségügyi közgazdászként dolgozott. 2017-ben elvégezte a MÚOSZ fotóriporteri iskoláját. Az elmúlt két évben több nemzetközi továbbképzésen is részt vett.

*Pápai Joci Origó című száma nyomán

image desc

Hullámtörés – Magyar fotográfusok vízről és emberről

A kiállítás megtekinthető:
2024. június 19. – augusztus 25.
Kedd-Péntek: 13 – 18 óra
Szombat-Vasárnap: 10 – 18 óra
Hétfőn és ünnepnapokon zárva.

A dokumentarista fotográfia egyik fontos témája az ember és a víz törékeny kapcsolata, az a kötelék, mely örök és elválaszthatatlan, akkor is, ha valaki távol él a természettől, mert a víztől való függés mindenhol jelen van. A Hullámtörés című kiállítás olyan fotográfiai anyagokat mutat be hat magyar fotográfustól, amelyeknek központi eleme a víz, vagy éppen annak a hiánya.

image desc

Kelet-európai szépség – Kortárs divatfotó & kelet-európai esztétika

A kiállítás megtekinthető:
2024. június 21. – október 6.
Kedd–péntek: 13 – 18 óra
Szombat–vasárnap: 10 – 18 óra
Hétfőn és ünnepnapokon zárva.

A Kelet-európai szépség kiállítás tizenhét fotográfiai projekt segítségével lehetséges magyarázatokat ad arra, hogy miben áll a „kelet-európai esztétika”, mik a főbb jellemzői, és milyen jelentéseket kaphat mindez a nemzetközi művészeti, fotográfiai és divatszíntéren.

image desc

Külső helyszín: Burger Barna – Kékvándor

2024. április 18-tól megnyílt a Magyar Természettudományi Múzeum Kupolacsarnokában a Kékvándor c. kiállítás Burger Barna fotográfus képeiből a kiváló fotográfus és a jó barát emlékére, tiszteletére. A kiállítás rendezője a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ.