ENGLISH
image desc

Zárvatartás

Kedves Látogatók! A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ május 28-tól június 6-ig zárva tart. Június 6-tól mindenkit szeretettel várunk!

image desc

CAPAZINE – LET’S PET!

Meghosszabítva június 18-ig!

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ által rendszeresen megjelentetett CAPAZINE kiadvány immáron ötödik számának, valamint az abból készülő kiállításnak a LET’S PET! alcímet adtuk. A LET’S PET! zine és kiállítás, valamint az azokat előkészítő, fél éven át zajló workshopok központi témái az állat, az állati és az emberi érzékelés, az ember és az állat együttélésének formái, változatos viszonyai, illetve azok fotografikus bemutatása voltak. A workshopok során a résztvevők és az előadók különböző tudományterületek eszközeivel vizsgálták e témákat, az állat-ember barátságtól kezdve a haszonállatok sorsán át az internetet felrobbantó cicukás-kutyulis képekig.

image desc

Somorjai Balázs: Panelvilág – Budapest Fotográfiai Ösztöndíj 2021

2023. június 3-ig

„1 millió 656 ezer. Ennyi embert élt a 2011-es népszámlálás adatai szerint bő egy évtizede panellakásokban… minden hatodik itthoni magyar. Én voltam az egyik hatodik.” – írja Somorjai Balázs. Ebből a személyes indíttatásból készült Panelvilág című fotósorozata portrék és enteriőrök különös egybeszövése. A beszélgetéseken alapuló, átgondolt, majd megrendezett és bevilágított térben készült képek a személyiség több oldalát és a privát teret együtt, illetve azok egymásra hatását is megjelenítik. A megrendezettség és a fényhatások lehetőséget teremtenek a fontos mozzanatok kiemelésére és sűrítésére.


image desc

André Kertész Szigetbecsének ajándékozott képei

2022. július 2-től

André Kertész – saját bevallása szerint – mindent, ami művészetét, látásmódját, személyiségét megalapozta, meghatározta, amiből majd nyolc évtized alkotásai táplálkoztak, azt Szigetbecsén és a környező becsei tájban szerezte. A Kertész által válogatott képekből mutatunk meg most hetven darabot, a Szigetbecsei Önkormányzattal kötött megállapodás alapján.