ENGLISH
2017. október 7. - november 26.

Capa Izraelben

image desc

Capa Izraelben

A fotográfia történetének emblematikus alakját, Friedmann Endrét, illetve ahogy mindenki ismeri, Robert Capát (1913–1954) gyakran a valaha élt legjobb háborús fotóriporterként emlegetik. 1948 és 1950 között három alkalommal is Izraelbe utazott, hogy az újonnan alapított zsidó állam mindennapjait fotografálja.

2017. június 28 - december 31.

Robert Capa, a tudósító

image desc

Robert Capa, a tudósító

A Capa Központ kiállítóterében Robert Capa, a világ egyik legismertebb magyar származású fotográfus munkáinak egy szeletét mutatja be. A kiállítás képeit a Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteményében található közel ezer Capa-fotográfiából válogattuk.

Project Room

NIKON 7 FOTÓPÁLYÁZAT

image descA Nikon magyarországi képviselete a Nikon 100. évfordulójának alkalmából 2017 őszén újra elindította izgalmas fotós kihívását, a Nikon 7 Fotópályázatot. A résztvevők ezúttal is választhattak, hogy amatőr vagy profi kategóriában indulnak. A pályázók összesen 28 témából válogathattak, melyekből legalább 7-hez kellett képet feltölteniük, hogy indulhassanak a fődíjért. A fotópályázat 28 napja alatt több mint 13 000 fotó érkezett.

Hamarosan

Golden Boundaries

image desc

Golden Boundaries

A kultúrtörténet mindig kitüntetett figyelemmel kísérte ezt az átmeneti szakaszt, amit kamaszkornak nevezünk. A hossza, megítélése, előjele változatos utat járt be, minden pólust érintve: a romlatlan, tökéletes gyermekkorból vezet át a megalkuvó, tisztátalan felnőttkorba vagy éppen a tudatlan, egyszerű gyermekből lesz alatta egy szellemi és lelki erővel, képességekkel megáldott felnőtt? A hanyatlást készíti elő avagy egy progresszív állapot felé mutat?

Hamarosan

Koronczi Endre: Paratusspiritus Manuatum

image desc

Koronczi Endre: Paratusspiritus Manuatum

A folyamatosan bővülő Ploubuter Park egy kísérleti terep, mely lehetőséget ad a vizsgálódásra. Koronczi kezdetben csupán az eredeti előfordulások helyszínein dokumentálta álló- és mozgóképek formájában az egyedeket [Talált faj], majd lassanként a mesterséges előállítás [Jelenségek, Sarjak, OpenAir] módozataival kezdett kísérleteket végezni.