ENGLISH
Kezdőlap/ Sajtóközlemény – 38. Magyar Sajtófotó Pályázat

Sajtóközlemény – 38. Magyar Sajtófotó Pályázat

A 38. Magyar Sajtófotó Pályázat kiírója, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya április 16-án, délelőtt 11 órakor a pályázat portálján és a Capa Központ honlapján nyilvánosságra hozza a pályázat két nagydíjának nyertesét, bemutatja munkáikat és a velük készített videóbeszélgetést. Bemutatjuk a Molnár István-díj nyertesének az anyagát is.

Egyúttal örömmel jelentjük be, hogy a 38. Magyar Sajtófotó Kiállítást a Capa Központ a programjából nem törölte, csak bizonytalan időre elhalasztotta. Az év második felében, ahogy a járványügyi körülmények engedik, bemutatják a tárlatot, amelynek megnyitóján, ünnepélyes keretek között adjuk át minden díjazottnak az elismerést.

Április 23-án, délelőtt 11 órakor a Capa Központ – online felületein – bejelenti a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának szakmai partnerségével alapított Fotóriporteri Életműdíj 2020 kitüntetettjét, s a hírt a Sajtófotó oldalán is közzétesszük.

Köszönet illeti a Capa Központ döntését, hogy továbbra is jelentős mértékben hozzájárul a Magyar Sajtófotó Kiállítás bemutatásához és Az év fotói évkönyv megjelentetéséhez. Az év fotói évkönyv elkészült, de a kényszerűen csökkentett nyomdai kapacitás és a könyvesboltok zárva tartása miatt, később kerül forgalomba.

A sajtó a két nagydíjassorozatot letöltheti a Sajtófotó oldaláról. A képek kreditjében szerepelnie kell: szerző neve/Magyar Sajtófotó Pályázat feliratnak.

Köszönjük szponzoraink bizalmát, hálásak vagyunk, hogy kitartanak mellettünk. Ők támogatják a pályázat és a kiállítás megsegítésével a magyar fotóriporterek munkáját: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Cewe Magyarország Kft., Canon Magyarország, Egis Gyógyszergyár Zrt., Fujifilm Hungary, Hunguest Hotels Zrt., HVG, Michael Gervers & Marc Gervers, Nikon Magyarország, Olympus & Lowepro, Ringier Axel Springer Magyarország Kft., Spar Magyarország, VitaPlus Kft.

Kérünk minden kollégát, kövesse figyelemmel honlapunkat, mert több díjazottal készítettünk videóinterjút, s arra készülünk, hogy ezeket hetente a sajto-foto.hu oldalra feltesszük.

Bánkuti András
a Magyar Sajtófotó Pályázat egyik szervezője
a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya elnöke