ENGLISH
Kezdőlap/ Sajtószoba/ CAPA-NAGYDÍJ

CAPA-NAGYDÍJ

Ötmillió forint összdíjazású fotográfiai nagydíjat alapított a Capa Központ.

Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíj néven új, ötmillió forint összdíjazású elismerést alapított a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ. A Capa-nagydíjat minden évben olyan magyar vagy Magyarországon élő külföldi alkotók kaphatják meg, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a magyar fotográfia területén.

A Capa-nagydíj elnyerése pályázathoz kötött, amelyre nemcsak egyéni alkotók, hanem kisebb létszámú alkotócsoportok is jelentkezhetnek. A Capa Központ a díj alapításával hangsúlyozni szeretné elkötelezettségét a társadalmat gazdagító kreatív művek elkészülése mellett.

A pályázat első szakaszában a beérkező pályaművek közül neves magyar és nemzetközi szakemberekből álló, héttagú, független zsűri jelöli ki azt a három ösztöndíjast, akik fejenként 500 ezer forintos ösztöndíjban részesülnek. Ezek után, a pályázat második szakaszában a három ösztöndíjas közül a zsűri választja ki a Capa-nagydíj cím nyertesét, aki további 3 millió 500 ezer forintot vehet át.

Az első Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíjat 2015. október 22-én, Robert Capa születésének 102. évfordulóján adja majd át az intézmény a kiemelkedő teljesítményt nyújtó fotográfusnak.

Bővebb információ a Capa-nagydíjról: www.capacenter.hu