ENGLISH
Kezdőlap/ Sajtószoba/ JELENTÉS

JELENTÉS

Esterházy Marcell, Forgács Péter és Gerhes Gábor kiállítása a Capa Központban

Egyedülálló kiállításnak ad helyet 2015. november 17-től a Capa Központ! A hazai képzőművészeti élet három kiemelkedő egyénisége: Esterházy Marcell, Forgács Péter és Gerhes Gábor három önálló, ám mégis egy egészet alkotó tárlaton mutatják be legújabb műveiket.

A JELENTÉS című kiállításon látható alkotások egy 2014 szeptemberében indult munkafolyamat során készültek el. A művészek nem egy előre megszabott téma mentén alkottak; az egyéni kiállítási anyagok megtekintése nyomán – a számos lehetséges értelmezési irány mellett – mégis létezik egy olyan olvasat, amelyből kitűnik, hogy eltérő módon ugyan, de mindhárman a különböző hatalomgyakorlási technikákat, a hatalom és az egyén viszonyát vizsgálják.

Esterházy Marcell, Forgács Péter és Gerhes Gábor legújabb munkáik bemutatásával olyan – sok esetben nyelvi – jelenségeket állítanak a figyelem fókuszpontjába, mint a hatalmi nyelvhasználat, a propaganda, a hazugság, a felülről diktált vagy befolyásolt művészeti kánon, vagy a felszín alatt működő állambiztonsági ügynökhálózat. A különböző történelmi időszakokból önkényesen emelnek ki témákat, hogy újraértelmezéseikkel segítsék megismerni saját korunk jelentésteremtő mechanizmusait. A kiállítás kurátora: Mucsi Emese.

A kiállítás 2015. november 17. és 2016. március 13. között lesz látható a Capa Központban.