ENGLISH
Kezdőlap/ Sajtószoba/ KORTÁRS KAVALKÁD A CAPA KÖZPONTBAN

KORTÁRS KAVALKÁD A CAPA KÖZPONTBAN

Vajon hány embert öltek volna meg azok a bombák, amelyeket ugyan kilőttek, de soha fel nem robbantak? Milyen közös célja lehet egy amerikai, egy indiai és egy orosz nőnek? És milyen érzés lehet szemtanúja lenni annak, amikor két művész első alkalommal alkot valami egészen újat? A Capa Központ egyedülálló kiállításain és programjain minden kérdésre választ kaphatnak az érdeklődők!

Különleges kiállításokkal, programokkal várja látogatóit február 17-től március közepéig a Nagymező utcában található Capa Központ! A vizuális intézmény falain belül 3 kortárs kiállítást lehet megtekinteni, ezen kívül hétfő és szerda esténként a kiállításokhoz kapcsolódó ingyenes programokon, pódiumbeszélgetésen, magyar és angol nyelvű tárlatvezetéseken, performanszokon vehetnek részt a kortárs művészet iránt érdeklődők.

A Capa Központban jelenleg is látható Fotószuprematisták című kiállítás mellett február 17-től lesz látható Molnár Ágnes Éva tárlata. A fiatal fotográfus három női aktivista csoport (Pussy Riot, Guerilla Girls és Gulabi Gang) munkássága előtt tiszteleg, akik egymástól ugyan több ezer kilométerre – Oroszország, Amerika, India –, de azonos célokért küzdenek: főként a nemek közötti egyenlőség területén. Összetartozásuk egyértelművé tételére erős, visszatérő vizuális jegyeket használnak. Ezek a képek és attribútumok köszönnek vissza Molnár Ágnes Éva fotóin. A kiállítás kurátora Bán András műkritikus. A kiállítást február 17-én 19.30 órakor Karafiáth Orsolya kultúrdémon nyitja meg, s aznap este látható lesz Szirtes János Munkácsy Mihály-díjas képzőművész performansza is.

Néhány nap múlva, február 22-től pedig már Asztalos Zsolt képzőművész bombái „mesélnek majd” a Capa Központban. A Kilőtték, de nem robbant fel című tárlat képviselte hazánkat az 55. Velencei Képzőművészeti Biennálén. A magyar pavilon után most a Nagymező utcai vizuális intézményben ismerheti meg a nagyközönség azoknak a háborúból visszamaradt bombáknak a történetét, amelyeket ledobtak vagy kilőttek, ám soha fel nem robbantak. A kiállítás kurátora: Uhl Gabriella művészettörténész.

Asztalos Zsolt, Molnár Ágnes Éva, Minyó Szert Károly, Robitz Anikó és Szombathy Bálint kiállításaihoz kapcsolódóan pedig olyan egyedülálló programokon vehetnek részt az érdeklődők, mint például Minyó Szert Károly és Grencsó István közös mandala-készítéseDénes Imre Sóvárgás című attrakciója, vagy épp Drozdik Orshi performansza. 

A kiállításokhoz kapcsolódó programokról folyamatosan tájékoztatjuk a közönséget a honlapunkon. A tárlatok március 14-ig minden nap 11 és 19 óra között látogathatóak.

A CAPA KÖZPONT SORON KÖVETKEZŐ KIÁLLÍTÁSA:

32. MAGYAR SAJTÓFOTÓ KIÁLLÍTÁSA magyar fotóriporteri szakma legnagyobb seregszemléjét 2014. március 28. és május 18. között a Capa Központban tekintheti meg a nagyközönség. Bővebb információ: www.capacenter.hu