ENGLISH
Kezdőlap/ Sajtószoba/ KÜLHON – Magyarok New Yorkban

KÜLHON – Magyarok New Yorkban

A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának kiállítása a Capa Központban

„It’s not enough to have talent, you also have to be Hungarian” – mondta a világ egyik legismertebb amerikai magyar fotográfusa, Robert Capa. Ennek nyomán indult el itthonról a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának hét tagja, hogy feltérképezze a New Yorkban élő amerikai magyar közösségét. A terepmunka alkotásaiból összeálló kiállítást 2014. december 1. és 2015. január 18. között díjmentesen nézheti meg a közönség a Capa Központban.

Valóban megvalósulhat az amerikai álom New Yorkban? Hogyan kerültek ki oda magyarok és beszélik-e még mindig az anyanyelvet? Van-e honvágyuk, és mi hiányzik nekik legjobban otthonról? Egyáltalán melyik országot tekintik otthonuknak? Beilleszkedtek, asszimilálódtak vagy megmaradtak „átlagmagyarnak”?

Hét fiatal magyar fotóművész – Alpern Bernadett, Bakonyi Zsuzsa, Bartha Máté, Halász Dániel, Hirling Bálint, Pályi Zsófia, Szombat Éva – 2014 szeptemberében, a New Yorkban töltött három hét során ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre kereste a válaszokat, és az újabb kérdéseket vetettek fel. A fotókból, videókból és szövegekből összeálló kiállítást a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának tagjai először mutatják meg a magyar közönségnek. A projekt ötletgazdái Bakonyi Zsuzsa és Pályi Zsófia voltak, és a Hungary Initiatives Foundation által kiírt kulturális pályázatán nyertek támogatást a terepmunka megvalósítására. A jövőbeli tervek között pedig az szerepel, hogy megmutassák a külhoni, New Yorkban élő magyaroknak is az elkészült műveket.

A Külhon – Magyarok New Yorkban című kiállítást Korniss Péter Kossuth-díjas fotográfus nyitja meg 2014. december 1-jén 19 órakor a Capa Központban. A kiállítás 2014. december 1. és 2015. január 18. között díjmentesen tekinthető meg.

Kapcsolódó oldalak:
http://ffs.hu/page/new-york-field-work

https://www.facebook.com/fiatalokfotomuveszetistudioja?fref=ts
http://hungariansinnewyork.tumblr.com/

SAJTÓKÉPEK LETÖLTÉSE